Peter was vorig jaar bij de Altrecht Experience aanwezig en werkt inmiddels alweer een half jaar bij Altrecht!

 

Overweeg jij om de (over)stap te maken naar de geestelijke gezondheidszorg? Kom dan langs bij de Altrecht Experience op donderdag 1 juni. laagdrempelige manier om kennis te maken met allerlei verschillende disciplines binnen de GGZ. En een bewezen succesformule – daar weet Peter (54) alles van. Hij kwam naar de Altrecht Experience, liep een dag mee op één van onze afdelingen en was verkocht. Inmiddels is hij al een halfjaar met veel plezier bij Altrecht aan het werk als verpleegkundige.

Peter werkte al tien jaar als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis toen hij de overstap maakte naar informatiemanagement. In de periode dat de eerste elektronische patiëntendossiers ontstonden, werkte hij in allerlei ICT-functies binnen de zorg. Van projectleider tot informatiemanager. Totdat hij vorig jaar merkte dat hij wel erg moe thuiskwam elke dag. En zijn werk meer energie kostte, dan het opleverde.

Werkplezier kwijtgeraakt

“Ik was de passie in mijn werk kwijt,” vertelt Peter. “Ik was een rol terechtgekomen die me prima afging, maar geen energie gaf. En dat terwijl mijn drijfveer het plezier in mijn werk is.” Aanleiding voor Peter om serieus na te denken of hij wel de juiste dingen deed. Hij besloot zijn zomervakantie aan dit vraagstuk te wijden, om gewoon eens met mensen te praten en rond te kijken. In die periode vond ook de Altrecht Experience plaats. Hoewel hij het spannend vond, besloot hij toch te gaan. En daar is hij achteraf heel blij om.

Echt een beeld krijgen van werken in de GGZ

“De Altrecht Experience was een leuke manier om de verschillende afdelingen te leren kennen. Op internet kun je genoeg vacatures vinden en die staan allemaal vol wervende teksten, maar dat blijft toch platte informatie. Als je met iemand in gesprek bent die gepassioneerd over zijn of haar werk praat, dan krijg je pas echt een beeld van wat iemand precies doet.”

Na de Altrecht Experience

Na afloop bleef Peter in contact met Renate, de recruiter van Altrecht. “Samen hebben we gekeken naar wat het vervolg zou kunnen zijn. Zo ben ik ook bij mijn huidige team terechtgekomen. Al tijdens de eerste dag meelopen merkte ik: wat is dit leuk.Nu gaat hij er elke dag met plezier naartoe. “Er gebeuren zoveel leuke, kleine dingen in de interactie met cliënten. Verbinding maken met mensen is zo bijzonder en waardevol. Dat deed ik eerst ook wel, maar nu is het de basis van mijn werk.”

Veel doorgroeimogelijkheden

Peter kwam niet zomaar bij de Altrecht Experience terecht. Toen hij besloot zich te gaan oriënteren in de GGZ, wilde hij graag kijken bij Altrecht. De reden? “Ik ben nog lang niet uitgeleerd, dus ik wilde graag bij een organisatie werken waar veel doorgroeimogelijkheden

zijn. Voorlopig heb ik het ontzettend goed naar mijn zin, maar het is een fijn idee dat ik nog stappen kan maken.”

“Durf de stap te zetten”

“In alle jaren dat ik heb gewerkt, merkte ik best vaak dat er collega’s waren die graag iets anders zouden willen. Maar die dat om allerlei praktische redenen toch maar laten zitten. En vast blijven zitten in hun baan, die ze wel oké vinden. Ik zou iedereen willen uitnodigen om alsjeblieft tóch die stap te zetten. De Altrecht Experience is daar een mooi eerste moment voor,” besluit Peter.

Bij Altrecht vinden we verbinding heel belangrijk. Met onze cliënten, naasten, ons netwerk en elkaar. We leren met en van elkaar. Ben je ook op zoek naar meer verbinding in je werk? Kom dan langs tijdens de Altrecht Experience op donderdag 1 juni. En wie weet heten we jou binnenkort welkom als onze nieuwe collega. Kijk voor meer informatie op: https://www.werkenbijaltrecht.nl/altrecht-experience/