Over ons

"Wij kunnen vanuit onze expertise mensen verder helpen, ook als het onmogelijk lijkt"

Bij Altrecht werken we mee aan een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt. Wij behandelen mensen met ernstige psychiatrische problemen en ondersteunen ze bij herstel en regie over hun leven.

Altrecht verleent specialistische geestelijke gezondheidszorg aan mensen – van jong tot oud – met één of meerdere ernstige psychiatrische aandoeningen.

Het draait om werken aan perspectief voor de patiënt; zijn hulpvraag en die van de naasten staat centraal. We willen snel de juiste zorg voor onze patiënten bieden. Dit kunnen we niet alleen. Daarom werken we altijd nauw samen met onze patiënten, familie en naasten, ervaringsdeskundigen, collega’s en verwijzers en partners in de regio. Samen geven we vorm aan de zorg en behandeling die nodig is.

We richten onze blik op de toekomst. We willen elke dag beter worden. Wij zijn een specialistische GGZ instelling in ontwikkeling en trots op wat we doen.

Jouw rol als medewerker van Altrecht?
Bij Altrecht kun je het verschil maken. We beloven onze patiënten de beste zorg. Dit kunnen we alleen met de beste medewerkers. We bieden  een omgeving die uitdaagt, prikkelt en stimuleert om te groeien.

Wil jij graag samen met gemotiveerde collega’s aan de slag in onze dynamische omgeving? Bekijk onze vacatures en wie weet heten wij jou binnenkort welkom als nieuwe collega!

Waar komen we vandaan?

Onze wortels vinden hun oorsprong in de 15de eeuw bij oprichter Willem Arntsz. Met een gedreven koppigheid en tegen de heersende norm stichtte hij met eigen geld het Dolhuys in Utrecht. Hier werden de eerste voorzichtige stappen gezet op weg naar humanisering van de psychiatrie. Iets waar wij ons vandaag de dag nog steeds hard voor maken.

Waar zijn wij van?

Onze missie? Dat is de vraag

De vraag staat centraal bij Altrecht. Zo komen we erachter wat de behoefte is van een patiënt en waar de beste mogelijkheden liggen voor een eerste stap richting meer regie op het leven dat ze willen leiden. Omdat elk eerste contact begint met een vraag, begint onze missie ook met een vraag.