Over ons

"Soms denk ik te weten wat de dag gaat brengen, maar eigenlijk loopt het altijd anders dan ik vooraf verwacht"

Altrecht staat voor een samenleving waarin iedereen op zijn eigen unieke manier meedoet en meetelt. 

Wij zijn er voor mensen met een ernstige, complexe psychiatrische aandoening. Jong en oud, in alle fasen van het leven. 

Altrecht biedt vraaggerichte (hoog)specialistische behandelingen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Centraal staat steeds de vraag: hoe neem jij meer regie over je leven? 

Samen met de cliënt, familie en naasten, onze (ervaringskundige) professionals én onze netwerkpartners zoals het buurtteam en de huisarts, zoeken we waar de beste mogelijkheden liggen voor de juiste herstelondersteunende, transdiagnostische en integrale behandeling. Zonder schotten tussen afdelingen en organisaties. Als het kan behandelen we thuis of dichtbij huis, of op een van onze locaties als dat nodig is. Alles op maat voor die unieke cliënt.

Jouw rol als medewerker van Altrecht?
Bij Altrecht kun je het verschil maken. We beloven onze cliënten de beste zorg. Dit kunnen we alleen met de beste medewerkers. We bieden  een omgeving die uitdaagt, prikkelt en stimuleert om te groeien.

Wil jij graag samen met gemotiveerde collega’s aan de slag in onze dynamische omgeving? Bekijk onze vacatures en wie weet heten wij jou binnenkort welkom als nieuwe collega!

Waar komen we vandaan?

Onze wortels vinden hun oorsprong in de 15de eeuw bij oprichter Willem Arntsz. Met een gedreven koppigheid en tegen de heersende norm stichtte hij met eigen geld het Dolhuys in Utrecht. Hier werden de eerste voorzichtige stappen gezet op weg naar humanisering van de psychiatrie. Iets waar wij ons vandaag de dag nog steeds hard voor maken.

Waar zijn wij van?

Onze missie? Dat is de vraag

De vraag staat centraal bij Altrecht. Zo komen we erachter wat de behoefte is van een cliënt en waar de beste mogelijkheden liggen voor een eerste stap richting meer regie op het leven dat ze willen leiden. Omdat elk eerste contact begint met een vraag, begint onze missie ook met een vraag.

Onze kernwaarden

Wij werken vanuit vertrouwen, we zijn verbindend en (veer)krachtig  en ons aanbod is altijd passend.

Wij werken vanuit vertrouwen. Want in vertrouwen leren, ontdekken, werken en herstellen, is de basis voor succes. Als collega’s vertrouwen we op elkaar en elkaars expertise. Diezelfde houding hebben we ook richting netwerkpartners. Zelf zijn we betrouwbaar, door te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen. Zodat  cliënten erop kunnen vertrouwen dat wij hen de best mogelijke specialistische behandeling bieden.

We zijn verbindend naar onze patiënten, naasten, ons netwerk en naar elkaar. We luisteren naar elkaar, zijn nieuwsgierig en hebben een actieve houding. Zo leren we van en met elkaar. Vanuit onze verbinding leveren we de beste zorg en is ons werk leuk en waardevol. Zo werken we samen aan herstel. 

We zijn (veer)krachtig. Deze tijd stelt nieuwe uitdagingen aan Altrecht en vraagt om een andere aanpak van mentale gezondheidsproblemen. Wij bewegen mee waar nodig, blijven leren, gaan nieuwe kansen en uitdagingen aan en zoeken altijd naar (nieuwe) mogelijkheden. Ook als het tegenzit. En met onze cliënten werken we aan mentale veerkracht. 

We stellen cliënten altijd de vraag: Hoe neem jij meer regie over jouw leven? We luisteren en zoeken samen naar de juiste behandeling die past bij die vraag. Niet meer en niet minder. Ons aanbod is daardoor altijd passend. Zo houden we samen de zorg toegankelijk en betaalbaar. 

Zo maken wij het verschil!