Over ons

Contact

Vragen?Neem contact op met ons.

Bel ons

Mail ons

Welkom bij Altrecht

Altrecht verleent specialistische geestelijke gezondheidszorg aan mensen – van jong tot oud – met één of meerdere ernstige psychiatrische aandoeningen. Dit doen we vanuit verschillende vestigingen in de regio Utrecht.

Ook mensen met een psychiatrische aandoening willen een leven net zoals ieder ander. Altrecht helpt hen bij het herstel van (lichamelijke) gezondheid, functioneren en identiteit. Met als doel dat mensen al hun rollen (bijvoorbeeld die van vader, moeder, partner, vriend of vriendin, collega, medestudent, zoon of dochter) weer zo goed mogelijk kunnen vervullen. We vinden het belangrijk om patiënten hoop te geven en uitzicht op een leven dat zij zelf willen leiden.
Dit kunnen we niet alleen. Naast natuurlijk met de patiënt, werken we samen met hun naasten en met andere professionals en organisaties. Wij blijven daarbij de zorg steeds verbeteren door behandelingen samen met patiënten en hun naasten te evalueren, door mensen op te leiden en praktijkgericht onderzoek te doen.

Volop vernieuwing en onderzoek in de 4 TOPGGz-afdelingen van Altrecht
De meeste patiënten met psychiatrische aandoeningen of psychische problemen kunnen goed worden behandeld door de huisarts, in de basis-ggz of in de specialistische ggz. Een klein deel van hen heeft echter zeer gespecialiseerde zorg nodig. Omdat andere vormen van behandeling te weinig resultaat hebben of vanwege een zeldzame stoornis of een ingewikkelde combinatie van problemen. Voor hen heeft Altrecht 4 zogenaamde TOP GGz-afdelingen. Hier bieden wij hoog gespecialiseerde patiëntenzorg volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en verspreiding van kennis.

Jouw rol als medewerker van Altrecht?
Voor Altrecht zijn haar medewerkers het allerbelangrijkste in het bieden van de juiste zorg aan onze patiënten. In een baan bij Altrecht kun jij dan ook écht het verschil maken. In onze 16 zorgeenheden, vanuit vele verschillende beroepen en functies. Maar zeker ook in onze ondersteunende eenheden die een belangrijke bijdrage leveren aan onze uitstekende patiëntenzorg.

Wil jij graag samen met gemotiveerde collega’s aan de slag in onze dynamische omgeving? Bekijk onze vacatures en wie weet heten wij jou binnenkort welkom als nieuwe collega!

"Wij kunnen vanuit onze expertise mensen verder helpen, ook als het onmogelijk lijkt"
Manouche

Psychiater bij Altrecht