Opleiding tot verpleegkundige MBO of HBO of Social Work (GGZ Agoog)

"In dit werk geef je een deel van jezelf"

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in het werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Wil jij echt contact maken met mensen, ernaast staan en luisteren naar zijn of haar verhaal? Ben jij die persoon die handelt vanuit gelijkwaardigheid en kijkt naar de mens? En durf je ook het werk je te laten raken en naar jezelf te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Doe je een voltijd opleiding en wil je stagelopen bij ons? Dat kan ook! Neem contact met ons op. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

De sollicitatieprocedure

In februari en september hebben we een instroommoment. De vacature komt op vaste data online, waarna de selectieprocedure van start gaat.
Voor de start in februari:

  • De vacature gaat in juni online en sluit halverwege september
  • Eind september is er een informatieavond in het kader van de selectieprocedure
  • Na de informatieavond maken we een selectie op basis van de motivatiebrief en CV
  • Ben je geselecteerd? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor de selectiedag begin oktober
  • Kort na de selectiedag hoor je of je aangenomen bent voor de opleiding

Voor de start in september:

  • De vacature gaat in januari online en sluit begin april
  • Begin april is er een informatieavond in het kader van de selectieprocedure
  • Na de informatieavond maken we een selectie op basis van de motivatiebrief en CV
  • Ben je geselecteerd? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor de selectiedag half april
  • Kort na de selectiedag hoor je of je aangenomen bent voor de opleiding

Daarnaast organiseren wij regelmatig informatiesessies waarvoor je je kunt inschrijven.

Wat ga je doen?

Altrecht biedt verschillende opleidingen aan, zodat jij je kunt laten (om)scholen in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt deelnemen aan de volgende opleidingen: MBO of HBO verpleegkundige, Social Work met het uitstroomprofiel GGZ Agoog en de opleiding tot begeleider met ervaringsdeskundigheid.

Tijdens de opleiding maak je kennis met de vele facetten die de GGZ rijk is. Je zult klinisch te werk gaan en kennismaken met verschillende doelgroepen. Altrecht begeleidt mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, psychosociale problematiek, verslaving of mensen die te maken hebben met eetproblematiek. Dit kan binnen de volwassen- of ouderenpsychiatrie zijn.

Gedurende de opleiding werk je op verschillende afdelingen. Zo kun jij jezelf zo breed mogelijk oriënteren op alle werkzaamheden van een verpleegkundige of GGZ agoog in de psychiatrie. Je gaat één dag in de week naar school en de overige dagen werk je in alle voorkomende dag,- avond,- en nachtdiensten.

Bij Altrecht staat werkplezier voorop! We weten echter ook dat werken in de psychiatrie veel van je vergt. Daarom staat er een professioneel team van werkbegeleiders, praktijkopleiders en verpleegkundigen en begeleiders voor jou klaar. Zij coachen jou bij leervragen en je verdere ontwikkeling, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een gemotiveerde en kundige professional. Métt plezier in het werk.

 

De opleiding

De reguliere opleidingen tot verpleegkundige en GGZ agoog duren drie tot vier jaar. Kom je door je vooropleiding in aanmerking voor de verkorte opleiding, dan duurt deze twee tot drie jaar. Wij werken samen met de Hogeschool Utrecht, ROC MN Utrecht en de Christelijke Hogeschool Ede. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een opleidingstraject, bijvoorbeeld door je vooropleiding of achtergrond? In dat geval adviseren we je om voor je eventuele sollicitatie contact op te nemen met één van de scholen.

Heb je geen ervaring in de zorg en geen vooropleiding? Ook dan ben je bij Altrecht van harte welkom om te solliciteren. We hebben verschillende zij-instroomtrajecten. Kijk voor meer informatie op: www.ontdekdezorg.nl.

 

Contact

Heb je vragen? Bijvoorbeeld omdat je al bezig bent met een opleiding, maar niet op een van de samenwerkende scholen? Of heb je andere vragen? We staan je heel graag te woord.

Voor alle vragen over de opleiding: Melinda Dijkstra-Porton (m.porton@altrecht.nl)
Voor alle vragen over verpleegkundige stages bij Altrecht: Kèren Haviv (k.haviv@altrecht.nl)
Voor alle vragen over Social Work stages bij Altrecht: Jolanda Engelen (j.engelen@altrecht.nl)