HBO Social Work

"In dit werk geef je een deel van jezelf"

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in het werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Wil jij echt contact maken met mensen, ernaast staan en luisteren naar zijn of haar verhaal? Ben jij die persoon die handelt vanuit gelijkwaardigheid en kijkt naar de mens? En durf je ook het werk je te laten raken en naar jezelf te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Doe je een voltijdopleiding en wil je stagelopen bij ons? Dat kan: maak je interesse kenbaar bij de Hogeschool Utrecht of de Christelijke Hogeschool in Ede.

 

Wat ga je doen?

Bij Altrecht bieden we de opleiding Social Work met het uitstroomprofiel ggz-agoog  aan, zodat jij je kunt laten (om)scholen in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de opleiding maak je kennis met de vele facetten die de ggz rijk is. Je zult klinisch te werk gaan en kennismaken met verschillende doelgroepen. Altrecht begeleidt mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, psychosociale problematiek, verslaving of mensen die te maken hebben met eetproblematiek. Dit kan binnen de volwassen- of ouderenpsychiatrie zijn.

Gedurende de opleiding werk je op verschillende afdelingen. Zo kun jij jezelf zo breed mogelijk oriënteren op alle werkzaamheden van een ggz-agoog  in de psychiatrie. Je gaat één dag in de week naar school en de overige dagen werk je in alle voorkomende dag,- avond,- en nachtdiensten.

Bij Altrecht staat werkplezier voorop! We weten echter ook dat werken in de psychiatrie veel van je vergt. Daarom staat er een professioneel team van werkbegeleiders, praktijkopleiders en verpleegkundigen en begeleiders voor jou klaar. Zij coachen jou bij leervragen en je verdere ontwikkeling, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een gemotiveerde en kundige professional. Mét plezier in het werk.

De opleiding

Wij werken samen met de Hogeschool Utrecht. Sociaal werk richt zich op de sociale kwaliteit van onze samenleving. Bij Sociaal werk gaat het erom dat niemand wordt buitengesloten, dat iedereen mee kan doen, tot zijn recht komt en dat mensen zich veilig voelen.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een opleidingstraject, bijvoorbeeld door je vooropleiding of achtergrond? In dat geval adviseren we je om voor je eventuele sollicitatie contact op te nemen met de HU.

Heb je geen ervaring in de zorg en geen vooropleiding? Ook dan ben je bij Altrecht van harte welkom om te solliciteren.

Instroomeisen Social work – ggz agoog

 • Minimaal niveau 4
 • Geen eerdere bachelor of master in verband met het instellingscollegegeld*
 • Kan niet versneld
 • Regulier 4 jaar: diploma MBO 4

* Met een master of HBO opleiding, kom je in het instellingscollegegeldtarief. Altrecht betaalt enkel het wettelijk collegegeld. Mocht je bereid zijn het verschil tussen wettelijk- en instellingscollegegeld te betalen, vermeld dit dan expliciet in je sollicitatiebrief. Kijk voor meer informatie op de website van de HU.

 

De sollicitatieprocedure

In februari en september hebben we een instroommoment. De vacature komt op vaste data online, waarna de selectieprocedure van start gaat. Voor de start in februari:

 • De vacature gaat in juni online en sluit halverwege september
 • Eind september/begin oktober is er een verplichte informatieavond in het kader van de selectieprocedure
 • Na de informatieavond maken we een selectie op basis aanwezigheid op de informatieavond en je motivatiebrief en CV
 • Ben je geselecteerd? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor de selectiedag begin oktober
 • Kort na de selectiedag hoor je of je aangenomen bent voor de opleiding

Voor de start in september:

 • De vacature gaat in januari online en sluit begin april
 • Begin april is er een informatieavond in het kader van de selectieprocedure
 • Na de informatieavond maken we een selectie op basis aanwezigheid op de informatieavond en je motivatiebrief en CV
 • Ben je geselecteerd? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor de selectiedag half april
 • Kort na de selectiedag hoor je of je aangenomen bent voor de opleiding

 

Contact

Heb je vragen? Bijvoorbeeld omdat je al bezig bent met een opleiding, maar niet op een van de samenwerkende scholen? Of heb je andere vragen? Onze praktijkopleiders staan je graag te woord: Karen van Zutphen (k.van.zutphen@altrecht.nl) of Kèren Haviv (k.haviv@altrecht.nl).