Staf en management

Assistent Controller

Wat ga je doen?
Je werkt nauw samen met de Controller en levert een bijdrage aan prognoses en maand/kwartaal rapportages. Je ondersteunt in de voorbereiding van de jaarrekening en accountantscontrole. Je bewaakt uren inzet en uitnutting van budget en maakt betalingsopdrachten en journaalposten.Een groot deel van jouw werkzaamheden bestaat uit het verzamelen en uitzoeken van declaratie- en facturatiegegevens.
Omdat dit een nieuwe functie in onze organisatie betreft, kan het zijn dat er in de loop der tijd taken afgaan of bijkomen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt affiniteit met cijfers, kent Excel, bent analytisch, nauwkeurig en zorgvuldig
 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding in een financiële richting zoals Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Finance en Control
 • Je bent beschikbaar voor 24 tot 28 uur per week.

Wat krijg je van ons?

 • Een interessante (starters) functie binnen een organisatie met korte lijnen en gemotiveerde collega’s
 • Ruimte voor flexibele werktijden (bv 3×9 of juist 4×6)
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken in combinatie met een leuke werkplek bij de Jaarbeurs Innovation Mile of één van onze locaties
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar bij één van de initiatiefnemers of een tijdelijke opdracht voor minimaal 3 maanden
 • Uitgangspunt is een bij jouw kennis en ervaring passend salaris in schaal 40 CAO Gehandicaptenzorg of schaal 6 CAO Jeugdzorg en overige arbeidsvoorwaarden conform betreffende CAO.

Interesse?
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Inge Hesselink – Controller, 06-82255814.
Wil je meer weten over werken bij KOOS, dan is Marije IJsseldijk-Ludikhuize – HR adviseur bereikbaar op 06- 82819435.
Ben je direct al enthousiast? Dan nodigen wij je te solliciteren en jouw CV met motivatie te sturen naar vacature@koosutrecht.nl.

Senior Business Controller

Wat ga je doen?
Als Senior Business Controller treed je op als (financieel) sparringpartner voor de Raad van Bestuur, Directie, Teamleiders en Control. Je bent primair verantwoordelijk voor het vertalen van de cijfers naar de dagdagelijkse bedrijfsvoering.

Altrecht heeft haar zorgaanbod in vier regio's ingedeeld. Iedere regio heeft een eigen Business Controller. De vraagstukken waar je je als Senior Business Controller mee bezig zal houden zijn divers van aard. Zo ben je verantwoordelijk voor de volledig planning-en-controlcyclus en werk je aan begrotingsvraagstukken en prognoses. Daarnaast adviseer je bijvoorbeeld Teamleiders bij formatie vraagstukken en hou je je bezig met het ontwikkelen van business cases. Denk ook aan betrokkenheid bij een actueel thema bijvoorbeeld de nieuwe bekostigingssystematiek, het zorgprestatiemodel. Vanuit jouw rol zorg je dat deze methodiek ingebed raakt in de regio waar je verantwoordelijk voor bent als Business Controller. Tot slot heb je, vanuit de (groeiende) regio die aan jou gekoppeld zal worden, veel te maken met de jeugdwet.

Om de verbinding met de business goed te maken ben je regelmatig aanwezig binnen de regio. Zo sluit je aan bij diverse MT overleggen. Naast deze nauwe samenwerking in de regio werk je voor en met diverse interne stakeholders, waaronder leidinggevenden, de Directie en de Raad van Bestuur en maak je onderdeel uit van het team Planning en Control. Dit team bestaat uit één Teamleider en zes collega Business Controllers. Tot slot heb je ook contact met externe stakeholders, zoals KOOS Utrecht.

Overige taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Analyseren en adviseren over de te nemen maatregelen op basis van de periodieke financiële rapportages;
 • Bijdragen aan en initiëren van de verdere verbetering van processen en (digitalisering van de) managementinformatie;
 • Bijdragen aan de taken van de organisatie brede concern control.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris in FWG 65 van de GGZ CAO afhankelijk van kennis, ervaring en senioriteit;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand);
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement;
 • Opleidingsfaciliteiten;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Een uitdagende baan in een dynamische omgeving waarin jij vanuit jouw bedrijfseconomische kennis bij kan dragen aan een maatschappelijk doel;
 • Samenwerking met een betrokken en enthousiast team. De standplaats betreft Utrecht/Zeist.

Wat neem je mee?
​​​​​​De Senior Business Controller die we voor Altrecht zoeken is iemand die communicatief sterk is en stevig in zijn of haar schoenen staat. Je hebt een belangrijke rol om budgetten te bewaken en blijvend te attenderen op kostenbewust denken. Tegelijkertijd ben je in staat om je te verplaatsen in de uitdaging van de Zorgprofessional. Belangrijk is daarom dat je in staat bent de verbinding te vinden en samen het beste resultaat te bereiken.

Je hebt hiermee bewezen dat je in staat bent om teamleiders en leidinggevenden te helpen om een bedrijfsmatige aanpak op een goede wijze te integreren in hun werk, wat bijdraagt een een financieel gezonde organisatie. Daarnaast wil je jezelf, ondanks je ruime ervaring, steeds blijven ontwikkelen in jouw vakgebied. Deze nieuwsgierige en vernieuwende houding draag je ook uit in samenwerking met directe collega’s en de lijnorganisatie.

Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO+/WO niveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring in de zorg is een must en kennis van de actuele ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) een belangrijke pre;
 • Wanneer je ervaring hebt met de jeugdwet is dit een pre;
 • 28, 32 of 36 uur per week beschikbaar.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijk in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat we bij gelijke geschiktheid voorrang.
De werving van deze vacature verloopt via het bureau werkmandejong.
Voor vragen kun je contact opnemen met:

Stephanie van de Linden-van de Craats 
e-mail: stephanie@werkmandejong.nl
tel: 06-23661441

Bram van de Linden
e-mail: bram@werkmandejong.nl
tel: 06-23661466

(Junior) Business Controller

Wat ga je doen?
Altrecht heeft diverse (behandel)locaties in haar bezit. Naast de zorg die door de professionals geleverd wordt aan de cliënten van Altrecht, zijn deze locaties een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering. De locaties moeten immers onderhouden worden, maar er moet ook scherp gekeken worden naar het effectief gebruik en rendabiliteit van deze locaties. Als (Junior) Business Controller voor onder andere Vastgoed/Facilitair heb je een belangrijke rol in deze vraagstukken. Ook diverse ondersteunende diensten kunnen onder je verantwoordelijkheid vallen, waaronder de Informatisering en Zorg Administratie (IZA).

In jouw rol als (Junior) Business Controller treed je op als sparringpartner voor de business, bijvoorbeeld als het gaat om het opstellen van het strategisch vastgoedplan of voor een leidinggevende van een ondersteunende dienst. Verder houd je je bijvoorbeeld bezig met investeringsvraagstukken, speel je een rol in aanbestedingstrajecten of reken je scenario's uit als het gaat over mogelijke nieuwbouw. Naast deze zaken pak je ook nog een aantal taken op die meer op financial control vlak liggen, zoals het verzorgen van de maandafsluiting. Tot slot vallen diverse financiële deelnemingen in je portefeuille, waarbij je onder andere de rapportage van de deelnemingen verzorgt.

Je maakt onderdeel uit van het team Planning en Control, bestaande uit een Teamleider en zes collega Business Controllers. Daarnaast werk je nauw samen met andere collega's, waaronder leidinggevenden, de Directie en de Raad van Bestuur.

Overige belangrijke taken en verantwoordelijkheden:

 • Analyseren en adviseren over de te nemen maatregelen op basis van de periodieke financiële rapportages;
 • Bijdragen aan en initiëren van de verdere verbetering van processen en (digitalisering van de) managementinformatie;
 • Bijdragen aan de taken van de organisatie brede concern control.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris in FWG 60 van de GGZ CAO (afhankelijk van kennis, ervaring en senioriteit)
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand)
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement
 • Opleidingsfaciliteiten
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Een uitdagende baan in een dynamische omgeving waarin jij vanuit jouw bedrijfseconomische kennis bij kan dragen aan een maatschappelijk doel
 • Samenwerking met een betrokken en enthousiast team. De standplaats betreft Utrecht/Zeist.

Wat neem je mee?
​​​​​​Om voor de rol van (Junior) Business Controller in aanmerking te komen is je persoonlijkheid belangrijker dan de hoeveelheid ervaring die je als Business Controller meebrengt. Het vak van controlling moet niet helemaal nieuw voor je zijn, maar het stuk business control is geen must.

Je bent een communicatief vaardig, proactief en signalerend persoon. Verder herken je jezelf als een resultaatgerichte verbinder en sta je stevig in je schoenen. Je bent namelijk in staat om in een complex en veelzijdig krachtenveld te overtuigen. Je kan collega's vanuit de business helpen om een bedrijfsmatige aanpak op een goede wijze te integreren in hun werk, wat bijdraagt een een financieel gezonde organisatie. Hierbij werk je verbindend, maar durf je tegelijkertijd daadkrachtig op te treden, de spiegel voor te houden of tegengas te geven waar nodig. Verder vind je het leuk om bezig te houden met innovaties in jouw vakgebied. Deze nieuwsgierige en vernieuwende houding draag je ook uit in samenwerking met directe collega’s en de lijnorganisatie.

Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO+/WO niveau
 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een financial of business control functie
 • Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, we nodigen je van harte uit te reageren als je vanuit intrinsieke motivatie de stap naar de zorgsector zou willen maken
 • 28, 32 of 36 uur per week beschikbaar.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijk in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat we bij gelijke geschiktheid voorrang.
De werving van deze vacature verloopt via het bureau werkmandejong.
Voor vragen kun je contact opnemen met:

Stephanie van de Linden-van de Craats 
e-mail: stephanie@werkmandejong.nl
tel: 06-23661441

Bram van de Linden
e-mail: bram@werkmandejong.nl
tel: 06-23661466

Ambtelijk secretaris wetenschappelijk onderzoek

Wat ga je doen?
Als ambtelijk secretaris wetenschappelijk onderzoek zorg je voor het coördineren en uitzetten van ingekomen onderzoeksvoorstellen voor beoordeling. Je verzorgt de terugkoppeling van de beoordeling aan de  onderzoekers. 
Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor onderzoekers. Je signaleert veranderingen in het onderzoeksveld en draagt dit over aan de onderzoekers.
Je bewaakt processen en gemaakte afspraken rond wetenschappelijk onderzoek binnen Altrecht zorgvuldig. De  communicatie over de resultaten hiervan weet je op een aansprekende manier mede vorm te geven.
Je zorgt voor het beheer van de mailbox. De vergadering Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) bereid je voor en je neemt actief deel aan de bespreking.  
In nauwe samenwerking met de manager K&E, de voorzitter van de commissie wetenschappelijk onderzoek (CWO) en de stafmedewerker K&E bewaak je de plannen, activiteiten en ontwikkelingen rondom wetenschappelijk onderzoek. 

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor 12-16 uur per week voor de duur van een jaar, met zicht op een vaste aanstelling
 • Een salaris in FWG 50 van de GGZ CAO
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaal vriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement
 • Een uitdagende en dynamische baan vol ruimte voor ontwikkeling, afwisseling en creativiteit
 • Samenwerking met betrokken en enthousiaste professionals waaronder de onderzoekers. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding voor de functie en ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt affiniteit met en kennis van wetenschappelijk onderzoek
 • Je bent van nature optimistisch, energiek, faciliterend en hebt een helikopterview. Je bent betrouwbaar, zorgvuldig en doortastend 
 • Je pakt zaken zelfstandig op en werkt ook graag samen met collega's
 • Jij hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en denkt in mogelijkheden, ook op momenten dat het tegen zit
 • Je functioneert goed  in een dynamische omgeving, kunt goed plannen en organiseren en je bent stressbestendig en flexibel ingesteld
 • Je bent gewend om te gaan met vertrouwelijke informatie over personen en de instelling en bent integer en discreet.

Nieuwsgierig geworden? 
Twijfel je of deze baan iets voor jou is? Neem ook dan gerust contact op met Marieke Raedts, manager science, bereikbaar op telefoonnummer 06-22316767.

Bijzonderheden    
In- en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang.

KOOS assistent

Wat ga je doen?
Je ondersteunt teamleiders en multidisciplinaire teams van zorgprofessionals en bent werkzaam op en voor meerdere BASE-camps. Je beheert de agenda en mail van teamleiders en ondersteunt hen in de voorbereiding van overleggen en maakt een actie en besluitenlijst hiervan. Je ondersteunt teamleiders in het facturatieproces van niet zorg-gerelateerde facturen.

Daarnaast beheer je ook de agenda van de BASEcamps (ruimtebeheer, teamoverleg en blokken plannen voor kennismakingsgesprekken). Je biedt ondersteuning bij teamactiviteiten en projecten, en bent verantwoordelijk voor de facilitaire zaken en centrale inkoop voor locaties. Je houdt de BASEcamp pagina’s op de website up-to-date en kunt ondersteunen bij andere communicatie uitingen. Samen met de andere KOOS assistenten zorg je voor bezetting iedere dag in de week inclusief een overlap om op dezelfde locatie samen te kunnen werken en werkzaamheden af te stemmen. Daarnaast zorgen jullie voor een verdeling van de BASEcamps om ondersteunende en faciliterende taken voor alle BASEcamps te kunnen uitvoeren en elkaar daarin te kunnen vervangen. Tevens bied je een back-up voor de bereikbaarheid van het algemene nummer van de BASEcamp.

Wat neem je mee?
Je bent een gemotiveerde en flexibele KOOS assistent met MBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met het werken bij KOOS en hebt ideeën over hoe we de ondersteuning daarbij beter, sneller en effectiever kunnen vormgeven. Je kunt goed samenwerken met jouw directe collega’s evenals collega’s in de BASEcamps. Je bent een spin in het web waarbij je verbindt, ondersteunt, signaleert en actie onderneemt. Je vindt het leuk om in een organisatie te werken die volop in ontwikkeling is en je wilt daar vanuit jouw rol aan bijdragen. Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.

Wat krijg je van ons?

 • Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een organisatie met korte lijnen, waar jouw inbreng en expertise op waarde worden geschat
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan het innoveren van het zorglandschap
 • Een klein team van KOOS assistenten die nauw samenwerkt met collega’s in het primair proces en de teamleiders
 • De ruimte om samen met andere ambitieuze collega’s KOOS verder op te bouwen en ontwikkelen
 • Je gaat bij KOOS als KOOS assistent aan de slag vanuit een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week bij één van onze initiatiefnemers en een inschaling in schaal 35 cao Gehandicaptenzorg of schaal 5 cao Jeugdzorg.

KOOS Utrecht
KOOS Utrecht is een initiatief van Altrecht, De Opvoedpoli, De Rading, Reinaerde en Youké. Wij zijn de netwerkorganisatie die sinds 2020 verantwoordelijk is voor alle specialistische jeugdhulp in het westelijk deel van Utrecht.
Bij KOOS werken we met een mix van professionals vanuit een Buurtgericht-Ambulant-Specialistisch-Expertise team (BASEcamp). Vanuit deze BASEcamps pakken de professionals alle vraagstukken rondom specialistische jeugdhulp op.

Interesse?
Lijkt het je interessant om bij KOOS te werken en heb je wellicht nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact op met Marije IJsseldijk-Ludikhuize 06-82819435 voor meer informatie.
Ben je direct al enthousiast? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren vóór vrijdag 1 juli 2022 via vacature@koosutrecht.nl o.v.v. sollicitatie voor vacature KOOS assistent.

SPV / Verpleegkundig Specialist / Verpleegkundige / Gedragsdeskundige / Klachtencommissie Patiënten en Naasten

Wat bieden we je?

 • Een interessante functie in een commissie die van groot belang is voor het klachtrecht van de patiënten en hun naasten
 • De mogelijkheid om echt een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de GGZ en van de organisatie van deze zorg
 • Vaste vergoeding per hoorzitting

Wie wij zoeken?

 • Je behoort tot de beroepsgroep van SPV’ers, Verpleegkundig Specialisten, Verpleegkundigen en Gedragsdeskundigen en hebt affiniteit met de behandeling van klachten
 • Je bent niet werkzaam bij één van de aangesloten zorgaanbieders
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied (regio Utrecht)
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring in de brede GGZ, waarbinnen minimaal ervaring op een klinische opname-afdeling met patiënten met complexe GGZ problematiek
 • Je beschikt over kennis van de Wet verplichte GGZ (ingegaan per 01-01-2020). Mocht bijscholing op het gebied van klachtbehandeling nodig zijn, dan ben je bereid deze te volgen
 • Je beschikt over voldoende vaardigheden en tact om tijdens de hoorzitting samen met de andere leden invulling te geven aan de behandeling van de klacht
 • Je verricht je werkzaamheden onafhankelijk en onpartijdig
 • Je bent bereid om (minimaal) 8 tot 12 maal per jaar zitting te nemen in een hoorzitting, op een dinsdag en/of donderdag (in de ochtenden en/of middagen).
 • Je bent bereid ter voorbereiding documenten te lezen en daarmee de zitting voor te bereiden
 • Je bent bereid om na de hoorzitting de uitspraak te lezen en van feedback te voorzien (per mail)
 • Je bent bereid voor de zitting af te reizen naar de locatie waar de hoorzitting plaatsvindt (regio Utrecht). Gezien de coronabeperkingen vinden de meeste zittingen momenteel plaats via beeldbellen. Dit is hopelijk een tijdelijke oplossing totdat zittingen op locatie weer mogelijk zijn

Een klachtafhandeling kost gemiddeld 3,5 á 4 uur (dit is inclusief zitting, voorbereiding en beoordeling concept).
 
Interesse?
Heb je interesse of wil je meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op met het ambtelijk secretariaat van de klachtencommissie. Deze is per telefoon bereikbaar op 06-30584044 en mailen kan naar klachtencommissiepatienten@utrechtggz.nl

Interim adviseur arbeidsmarktcommunicatie en recruitment vervanging zwangerschap

Wat ga je doen?
Als adviseur Arbeidsmarktcommunicatie versterk je het team recruitment. Het team recruitment is onderdeel van de afdeling HRM. Jij bent het aanspreekpunt voor het team wat bestaat uit twee recruitment assistenten en een recruiter. 
Je beschikt over een duidelijke visie op jouw vakgebied. Jij weet de verschillende doelgroepen op een onderscheidende en creatieve manier aan te spreken. Jij weet de doelgroep te inspireren en enthousiasmeren om voor ons te komen werken!

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Verantwoordelijk voor zowel online als offline arbeidsmarktcommunicatie
 • Je maakt op basis van analyses de resultaten van arbeidsmarktcommunicatie inzichtelijk, rapporteert hierop en stuurt waar nodig bij 
 • Adviseur en sparringpartner voor de teammanagers
 • Schrijven van wervende vacatureteksten
 • Beheer van de social media kanalen
 • Onderhouden van de onboarding app 
 • Organiseren en coördineren van evenementen/campagnes 

Wat breng je mee?

 • Je hebt ruime ervaring in de wereld van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment processen
 • Actuele kennis van digitale wervingskanalen, tools en technieken
 • Kennis van de zorg is een pré 

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer informatie over deze functie of twijfel je of deze baan iets voor je is, neem dan gerust contact op met Renate Lissenberg , zodat we je kunnen vertellen hoe we werken. Renate is telefonisch bereikbaar op 06-83485965 of per mail r.lissenberg@altrecht.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is donderdag 7 juli 2022. Als je reageert als zzp-er graag het uurtarief vermelden in de motivatiebrief.

Adviseur AO

Wat doet de AO adviseur?

 • Je hebt kennis en blijft op de hoogte van de landelijke en gemeentelijke wet- en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van zorgregistratie in de GGZ.
 • Je implementeert (in samenwerking met andere AO adviseurs) processen en instructies en daarbij behoud je overzicht in benodigde processen en instructies.
 • Je ondersteunt bij de uitvoering van interne controle werkzaamheden.
 • Je draagt zorg voor informatievoorziening naar de organisatie over nieuw en gewijzigd beleid.

Aandachtsgebieden
Vraagbaak

 • Je fungeert op basis van expertise als vraagbaak voor vragen op het gebied van zorgregistratie vanuit de zorgadministratie, behandelaren en/of management.
 • Je haalt informatie en vragen op bij de zorgadministraties, behandelteams en binnen Informatisering die relevant zijn voor de uitvoering van een implementatie, verandering en/of innovatie.
 • Je doet (verbeter)voorstellen, ontwerpt instructies op basis van processen, waarin je een goede vertaling kan maken van interne processen en beleid binnen de hele organisatie op het gebied van zorgregistratie.

Projecten

 • Je adviseert o.a. zorgadministraties, behandelaren, managers en controllers bij complexe zorgregistratieve vraagstukken gericht op specifieke onderwerpen.
 • Je doet (verbeter)voorstellen, ontwerpt processen op basis van intern beleid, waarbij je een goede vertaling kan maken van de actuele wet- en regelgeving/ontwikkelingen welke van invloed zijn op interne processen en beleid binnen de hele organisatie op het gebied van zorgregistratie.

Samenwerking binnen het team
De samenwerking tussen alle AO adviseurs is van groot belang voor het creëren van draagvlak bij implementaties binnen Altrecht en de benodigde kennisoverdracht binnen het team.  De AO adviseurs vervangen elkaar indien nodig. Verder is de samenwerking met, en ondersteuning van, de beleidsadviseur en adviseur interne controle ook een onderdeel van je werkzaamheden.

Wat breng je mee?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die affiniteit heeft met de Geestelijke Gezondheidszorg, waarbij de volgende aspecten van toepassing zijn op jou:

 • HBO denk- en werkniveau
 • Specialistische kennis van de zorgadministratieve werkzaamheden, desbetreffende wet- en regelgeving en daarbij gebruikte systemen is een pré
 • Goed in staat om nieuwe informatie en applicaties snel eigen te maken
 • Groot analytisch vermogen
 • Proactief en je vindt het leuk om er zelfstandig onderwerpen op te pakken
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus en met verschillende disciplines samen te werken
 • Je haalt energie uit het beantwoorden van vragen en vindt het leuk om kennis bij zorgadministraties en behandelaren te vergroten op het gebied van zorgregistratie

Wat biedt Altrecht?

 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Aanstelling voor 32/36 uur per week
 • Een salaris in FWG 50 van de GGZ CAO
 • Vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand)
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaal vriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld; de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement
 • Een uitdagende baan in een dynamische omgeving waarin jij vanuit jouw kennis en kwaliteiten bij kan dragen aan ons maatschappelijke doel
 • Samenwerking met een betrokken en enthousiast team

Ben je enthousiast?
Reageer dan snel op deze vacature en stuur je motivatie en CV.
Eerst meer weten of deze functie? Neem dan gerust contact op voor meer informatie met Jelle Witteveen, manager I&I op 06-51704538 / j.witteveen@altrecht.nl

Medewerker Zorgadministratie

Wat ga je doen?
Als medewerker zorgadministratie lever jij een belangrijke bijdrage aan de behandeling die Altrecht biedt aan haar patiënten. Immers, zonder kloppende patiëntenregistratie zou het onmogelijk zijn de juiste zorg te bieden.

Op een klantgerichte manier ontvang en informeer je patiënten en beantwoordt je vragen van medewerkers. Daarnaast draag je zorg voor alle administratieve werkzaamheden rondom de patiëntenregistratie, van aanmelding, inschrijving, behandeling, overplaatsing tot ontslag. Dit alles gebeurt in een dynamische omgeving, wat vraagt om flexibiliteit en organisatietalent.
Een veelzijdige en uitdagende functie dus!

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband
 • Een marktconform salaris in FWG 40 van de GGZ CAO
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand)
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ‘Alflex’, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement
 • Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving, waarin jij een bijdrage kan leveren aan de zorg aan onze patiënten
 • Verschillende trainingen met betrekking tot patiëntenregistratie, zodat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op MBO+ of HBO niveau
 • Je hebt ervaring met werkzaamheden in een zorgadministratieve setting en bent bereid interne basis- en verdiepingstrainingen te volgen met betrekking tot de patiëntenregistratie
 • Je hebt affiniteit met de psychiatrie
 • In de uitvoering van je werk ben je nauwkeurig en je bent je ervan bewust hoe belangrijk een juiste patiëntenregistratie is
 • Je bent resultaat- en klantgericht en kunt goed samenwerken in een team. Tegelijk gaat ook zelfstandig werken jou goed af
 • Plannen en organiseren is een van jouw sterke kanten
 • Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en dit bespreekbaar te maken. Feedback geven en ontvangen is voor jou vanzelfsprekend en dit doe je op een prettige manier.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Leontien Poolman, zij is telefonisch bereikbaar op 06-30789875 of per mail via l.poolman@altrecht.nl.

Bijzonderheden    
Interne en externe sollicitaties worden tegelijk in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat we bij gelijke geschiktheid voorrang.

Vrijwilliger bij Altrecht

Naast professionele zorg, is ook vrijwilligerswerk bij Altrecht onmisbaar. Jaarlijks zijn er ongeveer 250 vrijwilligers aan de slag. Het verrijkt het leefklimaat van onze patiënten aanzienlijk. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Elke zondag om 10:30 uur is er een oecumenische viering in de kapel van het Willem Arntz Huis in het hart van het centrum van Utrecht.
Voor de zondagochtenden zoeken we gastheren en –vrouwen die 1 keer per maand hun bijdrage willen leveren aan de gastvrijheid tijdens de zondagsdiensten.

Wat ga je doen?

 • Je helpt mee met het klaarzetten van spullen voor de dienst
 • Je biedt na de dienst patiënten koffie en thee aan
 • Verder ga je informeel in gesprek met de bezoeker

Wat bieden we jou?

 • De mogelijkheid om op een laagdrempelige en leuke manier kennis te maken met onze organisatie en patiënten
 • Begeleiding door een zorgverlener
 • Een collectieve WA- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers
 • Een reis- en onkostenvergoeding

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt affiniteit met de GGZ en hun patiënten
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je bent sociaal en maakt makkelijk contact
 • Je kunt binnen een korte gestelde tijd een VOG overhandigen

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Kim van Nouhuys, coördinator vrijwilligerswerk k.van.nouhuys@altrecht.nl