Marian

Contact

Vragen?Neem contact op met ons.

Bel ons

Mail ons

Verpleegkundig specialist

“Mijn hart ligt bij de kwetsbare patiënten. Zij moeten maar dealen met hun psychiatrische aandoening. Samen zoeken we naar mogelijkheden om hun leven iets beter te maken. Je werkt hiervoor samen met mensen uit alle lagen van de bevolking, waardoor het werk heel afwisselend is.

We werken in een hecht team en dat is belangrijk. Veel patiënten zijn boos en willen niet geholpen worden, waardoor mijn collega’s en ik alleen wat kunnen bereiken als we goed samenwerken. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om iemands problemen goed te begrijpen. Op die manier krijg je sneller een klik met de patiënt. Als die er niet is, is alles wat je zegt zinloos.

Ik ben vorig jaar met de opleiding begonnen omdat ik me verder wilde ontwikkelen. Als specialistische verpleegkundige mag ik bepaalde behandelingen zelfstandig uitvoeren. Dagelijks maak ik kennis met nieuwe patiënten en breng ik hun gedrag en de vragen in kaart. Ook is er veel contact met familieleden en eerdere behandelaars. Soms is er sprake van een dwangopname en overleg ik met rechters of juristen over het oordeel.”

Bekijk de vacatures voor verpleegkundig-specialist
Marian aan het woord