Jan-Willem en Tako

Contact

Vragen?Neem contact op met ons.

Bel ons

Mail ons

Verpleegkundige

We beginnen de dag met onze vertrouwde hand shake.
Vaak zie ik dan al gelijk aan je wat voor een dag het wordt. Je ogen weerspiegelen namelijk altijd wat er in je hoofd afspeelt.
Wint vandaag de nabijheid, warmte en toekomst? Gaan we samen de dag verrijken met wat die ons kan bieden? Overwint het traumatische, verdrietige en enge verleden? Je was 14 toen je voor het eerst kennismaakte met de GGZ. Je eerste jaren zaten vol onbetrouwbaarheid en eenzaamheid. Dit maakte dat je in overleving ging zitten en destructief gedrag liet zien. Je leerde dat je met vernieling contact maakte met je omgeving.
Bij vernieling denken mensen aan spullen kapot maken maar dit was helaas bij jou niet het geval. Vooral jijzelf hebt het moeten verduren. Je hebt littekens opgelopen in je zijn en op je lichaam.
De antwoorden die erop volgde waren vrijheid beperkende interventies, dit was meer regel als uitzondering voor jou.
Gelukkig is het nu anders! We hebben met elkaar afgesproken dat we met een hoog risicobeleid met je werken om zo een verandering te kunnen ervaren in hoe je ook contact kan maken.
Je hoeft jezelf niks meer aan te doen om contact te maken, sterker nog, het lukt niet meer om contact te krijgen als je jezelf iets aan doet. Ik kan je namelijk niet helpen bij zelfbeschadiging.
Op alle andere momenten wil ik er altijd voor je zijn, teveel contact bestaat niet! Wat een opluchting was het voor jou en mij toen dit bij je begon te landen..
Het is met momenten nog steeds lastig om elkaar te begrijpen en om er voor je te zijn. Je woorden en daden duwen mij soms weg terwijl je hart schreeuwt om nabijheid. Ik kan je verleden niet veranderen maar wil er voor je zijn in de toekomst.
Samen winnen wij steeds vaker van het verleden. Gelukkig maar want het is zo leuk om met je om te gaan.

We sluiten af met een grapje en dezelfde hand shake. Morgen sta ik weer naast je, om samen te winnen!

Liefs Tako & Jan-Willem

Bekijk de vacatures voor verpleegkundige
Jan-Willem en Tako aan het woord